Intenció vot baròmetre municipal

Més enllà del frec a frec entre ERC i BComú per la victòria, el baròmetre dibuixa una distribució de forces que no té res a veure amb l’actual. El PSC, de Jaume Collboni, escala a la tercera posició en intenció de vot amb un 9,3 %, molt per sobre del que registrava en enquestes anteriors. Cs puja també respecte l’últim baròmetre i arriba al 6,4 %, mentre que el PDeCAT continua en caiguda i amb un 5,8 % se situa com a cinquena força en intenció de vot. El baròmetre dona a la CUP un 3,6 % i situa el PP a la cua amb un 1 %, xifres que deixarien aquests dos partits sense representació.

Només Colau i Bosch superen el 5

Pel que fa a la puntuació dels líders municipals, l’alcaldessa puja una dècima respecte l’últim baròmetre i obté un 5,3 sobre 10. El líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, cau una dècima, però amb un 5,2 és, juntament amb Colau, els únics que reben l’aprovat. L’exalcalde Xavier Trias (PDeCAT) es queda a les portes de l’aprovat amb un 4,9, mentre que Jaume Collboni (PSC) recula i obté un 4,8. Els barcelonins posen a María José Lecha (CUP) un 4,6. Per la seva banda, Carina Mejías (Cs) rep un 3,1 i Alberto Fernández Díaz (PP), un 2,4, les dues notes més baixes del mandat.

Valoració líders municipals

La majoria aprova la gestió municipal

El baròmetre també pregunta als barcelonins sobre la gestió del govern municipal. Més de la meitat dels enquestats, un 52,5 % creuen que la feina de l’equip d’Ada Colau és bona o molt bona, dos punts per sota respecte de l’últim baròmetre. Els que la troben dolenta o molt dolenta són un 30,6 %, i els que la veuen normal són un 14,1 %. Pel que fa a la ciutat en general, creixen fins al 51 % els que consideren que ha empitjorat en l’últim any, mentre que els que creuen que ha millorat passen del 35,6 al 24,3 en sis mesos.

Pisarello matisa la pujada d’ERC

En la presentació del baròmetre, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha atribuït l’augment d’ERC en intenció de vot a la davallada del PDeCAT. “Hi ha un transvasament de vots”, ha dit Pisarello, que creu que l’enquesta dibuixa un “empat tècnic” entre comuns i republicans i que els resultats estan influenciats pel 21-D. En tot cas, el primer tinent d’alcalde ha destacat la millora de resultats d’ERC, el PSC i BComú. “Demostra que Barcelona és una ciutat progressista”, ha afirmat.

Des del PSC, la portaveu Carmen Andrés ha celebrat l’increment de tres punts en intenció de vot. Tot i això, s’ha aferrat a la dada del 51 % que creu que la ciutat ha empitjorat en l’últim any per dir que “l’alcaldessa viu d’esquenes a la ciutat”. El portaveu municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, també s’ha fixat en aquesta dada i remarca que en dos anys i mig ha pujat del 30,9 al 51 %. Des del PP, la portaveu Àngels Esteller ha assegurat que el baròmetre demostra que “Colau continua sent un problema per Barcelona”. La líder municipal de Cs, Carina Mejías, ha dit en un tuit que el 21-D desmenteix els resultats del baròmetre.