SERGI ARNÀS, veí de la Barceloneta "Allunyats perquè no tenen poster les eines encara, sí que és cert que estenen la mà però nosaltres no volem que estenguin la mà, volem no tenir el problema. Ara portarem una reunió setmanal amb la regidora i després una reunió mensual que es compromet l'alcalde de portar-la amb nosaltres de manera urgent. S'han de prendre mesures de manera urgent més enllà de la legislació que hi ha ara."

La reunió ha estat convocada a les 21 h a l’Ajuntament, amb representants dels col·lectius i associacions de veïns que la setmana passada es van començar a mobilitzar contra el turisme de borratxera al barri de la Barceloneta. També hi participa la regidora, Mercè Homs. Després de quatre dies de protestes nocturnes, dissabte passat més de 1.500 persones es van manifestar al voltant del barri i van anunciar que la marxa es repetiria cada dimecres a la nit i cada dissabte a la tarda.

La primera d’aquestes noves marxes està prevista per a aquest dimecres a les 22 h. Just abans, els líders veïnals tenen previst explicar la reunió d’aquesta nit amb l’alcalde en una assemblea a la plaça del Poeta Boscà.

Per dissabte, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha convocat tots els barris de la ciutat a una manifestació que, amb el lema “Barcelona no està en venda”, sortirà de la Barceloneta i arribarà a la plaça de Sant Jaume. La FAVB atribueix la situació que es viu en barris com el de la Barceloneta al model turístic “depredador” encoratjat per l’Ajuntament de Barcelona i les elits econòmiques de la ciutat.

Tres equips d’inspecció, integrats per tècnics municipals i agents de la Guàrdia Urbana, van iniciar dilluns els controls en edificis de la Barceloneta escollits a l’atzar, per detectar apartaments turístics il·legals, però els veïns consideren insuficient aquesta mesura.

Paral·lelament, PSC i PP han criticat el govern municipal per no respondre abans i de forma més contundent a la proliferació dels apartaments turístics i forçaran un ple extraordinari al districte de Ciutat Vella sobre el conflicte de la Barceloneta.