L’Ajuntament de Barcelona vol accelerar 21 projectes que contribueixin a descentralitzar el turisme amb 50 M € provinents dels fons europeus Next Generation. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha explicat que el consistori presentarà la vintena de projectes a la convocatòria oberta pel Ministeri d’Indústria “per passar de les paraules als fets“, enmig del debat sobre el canvi del model turístic de Barcelona.

La gran majoria dels projectes ja estaven previstos, però sense calendari ni pressupost, així que el finançament europeu permetrà poder-los engegar i tenir-los enllestits abans de l’any 2025. De les 21 iniciatives, 16 suposaran canvis físics a diferents punts de la ciutat, mentre que la resta s’enfoquen a la digitalització de processos o a la gestió del turisme.

Quines actuacions es faran?

Més enllà de descentralitzar el turisme, els projectes presentats per l’Ajuntament tenen en comú el vessant cultural. Per exemple, una de les iniciatives més destacades és la creació d’una experiència immersiva i digital a la capella de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes. En aquest sentit, també s’impulsarà un jardí geològic al campus universitari de la UB i el Museu del Treball i la ciutat a la Fabra i Coats.

La presentació dels projectes arriba dues setmanes després que el mateix consistori expliqués que Barcelona destinarà 1 M € recaptat a través de la taxa turística als districtes, també amb l’objectiu d’allunyar l’oferta turística del centre de la ciutat.