Palau Sant Jordi

Barcelona podria acollir algunes de les proves dels Jocs Olímpics d’Hivern si tira endavant la proposta que la Generalitat ha fet en solitari després del fracàs de la conjunta amb Aragó. Segons ha explicat aquest dijous la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, els espais olímpics de la ciutat serien el Palau Sant Jordi, el recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc i el nou Palau Blaugrana.

El Palau Sant Jordi seria la seu del patinatge artístic i short track (patinatge de velocitat en pista curta). El nou Palau Blaugrana, encara per construir, acolliria algunes proves d’hoquei sobre gel, que també es farien a Badalona. I al recinte firal de Montjuïc es plantegen construir una pista de 200 metres de llarg per 80 d’ample per al patinatge de velocitat en pista llarga.

Encara a l’àrea metropolitana, Gavà també seria seu olímpica. El cúrling, previst inicialment a Saragossa, es faria en un altre recinte encara per construir: el Centre d’Alt Rendiment de Gel.

Les proves de neu, als Pirineus

Si les proves de gel es farien a l’àrea metropolitana, les de neu tindrien lloc als Pirineus. En concret, cinc estacions acollirien les proves: La Molina, Masella, Baqueira-Beret, Espot i Boí Taüll. Els salts de trampolí es farien a Sarajevo, Bòsnia i els Alps francesos.

La proposta que aquest dimarts ha presentat la Generalitat s’ha enviat al Comitè Olímpic Espanyol (COE), que l’ha d’estudiar i decidir si l’eleva al Comitè Olímpic Internacional (COI). La iniciativa arriba després que fracassés la candidatura conjunta amb l’Aragó per diverses discrepàncies. El govern català ja va avisar que tiraria pel dret amb una candidatura en solitari.