(ACN i redacció) Esquerra Republicana ha presentat aquest dijous la cançó que acompanyarà els actes de la formació durant la precampanya i la campanya electorals de les properes eleccions municipals del 28 de maig, amb Ernest Maragall com a candidat a l’alcaldia. El tema es titula ‘Barcelona republicana’ i ja està disponible a les principals plataformes digitals, com Spotify i YouTube Music.

La cançó és una rumba catalana, tot i que tindrà versions en diferents estils musicals com ara el trap, l’ska, el pop i el folk. La lletra de la cançó parla del model de ciutat que defensa el partit, amb al·lusions a la defensa dels drets i les llibertats, el feminisme, la neteja i la seguretat, la justícia social i la sobirania de Barcelona davant dels poderosos i els mercats.

Què diu la cançó?

La cançó s’adreça a joves i grans i parla de barris com Horta, el Raval i Gràcia. Si escoltem la lletra hi trobem referències a la defensa dels drets, amb versos com “Defensar la democràcia / I garantir la dignitat”. La cançó també parla de la sobirania de Catalunya, element identitari del partit, amb les paraules “Barcelona és sobirana / No es sotmet a cap estat”.

“Les dones republicanes / Sempre ens fem respectar / Som lliures i poderoses / Plantem cara al patriarcat” és una de les estrofes que parlen de feminisme. A la cançó també hi ha espai per a l’ecologia. Parla d’una ciutat verda i neta amb espai de joc per als infants. Una de les últimes estrofes sentencia el següent sobre els mercats i els grans propietaris: “La ciutat és casa nostra / Ningú ens la pot comprar / Si venen els poderosos / Davant seu ens trobaran”.

Colau també va presentar-se a l’alcaldia amb una rumba

Ada Colau ja va fer una cançó per a la campanya electoral del 2015, la primera vegada que va presentar-se a l’alcaldia de Barcelona. També va ser una rumba i s’anomenava ‘El run run’, un tema musical creat i mesclat pel productor Iván Lagarto. La cançó va tenir molt èxit a les xarxes socials i acumula 460 milers de visualitzacions a YouTube.