JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "El primer és veure quin és el resultat de fiscalia, les conclusions. A partir d'aquí, el consell d'administració determinarà quines són les accions legals i de responsabilitat o de rescabalament de danys que cal interposar." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Que m'ho vinguin a explicar si alguna cosa està mal feta. Que m'ho vinguin a explicar. Que m'ensenyin els papers, que m'ensenyin l'auditoria que han fet fer per encàrrec. Aquesta és una auditoria per encàrrec, no de l'empresa, sinó de gent que el que vol fer és fer mal."

L’auditoria que va encarregar el govern municipal actual sobre la gestió que l’executiu de CiU va fer a Barcelona Regional va revelar despeses per valor d’1,9 milions d’euros en activitats “antijurídiques i antieconòmiques”. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha detallat que en funció de les conclusions de la fiscalia, el Consell d’Administració de Barcelona Regional determinarà “quines són les accions legals i de responsabilitat o de rescabalament de danys que cal interposar”.

Sanz ha explicat que s’han pres mesures des de Barcelona Regional “per garantir que l’activitat no estigui sota sospita”. D’una banda, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme ha dit que totes les contractacions es faran “seguint les normes internes de forma estricta” i que a l’hora de contractar personal serà per “mèrits i lliure concurrència”. També ha destacat que s’han reduït “al màxim” les contractacions externes i ha posat d’exemple que s’ha passat d’1,4 milions d’euros el primer semestre de 2015 a 130.000 euros el primer semestre de 2016.

Trias: “Aquesta és una auditoria per encàrrec”

L’exalcalde Xavier Trias ha assegurat aquest dilluns que en els últims anys “s’ha fet una bona gestió a Barcelona Regional”. “No s’ha anat per lliure, és una societat auditada”, ha dit Trias, que ha volgut separar les quatre auditories que es van fer sota el seu mandat de la que va encarregar l’equip d’Ada Colau. “És una auditoria per encàrrec, no de l’empresa sinó de gent que el que vol fer és fer mal”, ha sentenciat.

El líder municipal de CiU ha retret a l’alcaldessa que no hagi lliurat l’auditoria als grups de l’oposició. “Que m’ho vinguin a explicar si alguna cosa està mal feta, que m’ensenyin els papers!”, ha dit. “La transparència no és intentar emmerdar-ho tot, això és actuar amb sectarisme”, ha afirmat l’exalcalde. Trias ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’estar “obsessionada amb el govern anterior”, i li ha reclamat “que s’ocupi dels problemes de la gent”. El líder de CiU a l’Ajuntament ha ofert tota col·laboració amb la fiscalia.