vaga neteja barcelona

El servei de neteja i recollida de residus es reforça per les festes de Nadal. L’Ajuntament hi incorpora aquesta setmana 138 operaris i 66 vehicles més. El dispositiu, que s’allargarà fins al dia de Reis, se centrarà en les zones amb més afluència de persones, com eixos comercials, zones on es facin activitats o fires nadalenques. En concret, s’enforteixen serveis com la recollida comercial de residus, la recollida selectiva o buidar les papereres.

En dates assenyalades, a més, el reforç s’ampliarà. Pel dia de Cap d’Any s’hi incorporaran 97 operaris i 34 vehicles, que treballaran especialment a Ciutat Vella, la plaça de Catalunya, els entorns de la Rambla, l’Eixample, l’avinguda de la Reina Maria Cristina i el moll de la Marina. Per la cavalcada de Reis, en canvi, el reforç serà de 87 persones i 33 vehicles. I, finalment, a partir del 7 de gener, i fins al dia 17, s’instal·laran punts de recollida d’arbres de Nadal, com ja es fa habitualment.

El dispositiu nadalenc d’aquest any s’emmarca en el pla de xoc del govern municipal per netejar els carrers de la ciutat. En concret, es preveu injectar 70 milions d’euros des d’ara i fins al 2023. Segons l’Ajuntament, des que es va implantar el pla, a l’octubre, ja s’han fet actuacions en 350 punts.