Barcelona pel Canvi, el grup que lidera Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona, ha demanat unitat dels partits polítics al consistori per superar la crisi del coronavirus a la ciutat. En una entrevista a betevé, la portaveu, Eva Parera, ha dit que el ple extraordinari que es farà el dia 17 pot ser “un bon moment per demostrar que podem treballar junts, oblidant-nos del sectarisme i la ideologia per demostrar unitat”.

Parera ha dit que cal pactar un pla d’actuació per fer front a la situació econòmica que deixarà la pandèmia a la ciutat. Pel que fa a la revisió del pressupost del 2020 que l’alcaldessa va apuntar que caldrà fer, Barcelona pel Canvi ha dit que hi està disposat a col·laborar. Eva Parera ha insistit, però, que el que cal revisar són els impostos i les taxes municipals perquè “són la base del pressupost i ja no serveixen”.

Crítiques als governs català i espanyol

Eva Parera considera que el govern de la Generalitat està fent “una gestió nefasta” i troba a faltar “un lideratge clar”. “Hi ha improvisació absoluta i un marc mental nacionalitzat”, critica la portaveu de BCN Canvi, que denuncia que amb les residències “no s’han fet les coses bé; s’han deixat abandonades”. Sobre el Govern espanyol, Parera creu que “no està preparat” i critica que prengui decisions “de forma unilateral” sense tenir en compte l’oposició.

La portaveu de Barcelona pel Canvi no ha volgut comentar si la fi del confinament total, dimarts que ve, és una mesura encertada o no, però creu que en la decisió del Govern espanyol “hi pesa el criteri econòmic”. Parera ha reclamat que es facin tests obligatoris a les persones amb símptomes de la covid-19 que hagin de tornar a treballar.