Cua per entrar a una botiga del centre de Barcelona

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona ha obert el termini perquè la ciutadania pugui sol·licitar els ajuts de la segona convocatòria del fons extraordinari reActivem Barcelona. Aquest fons es va crear per donar suport a les activitats que s’han vist més afectades per la pandèmia del coronavirus.

En aquesta segona convocatòria, la línia d’ajuts té un valor de 8 M € i s’adreça a activitats econòmiques, comercials, de serveis, de restauració d’oci nocturn o d’allotjaments turístics. Les subvencions estan destinades a projectes d’inversió de més de 20.000 euros i una de les principals novetats és que la petició no ha d’estar vinculada a un establiment en planta baixa, com en la primera convocatòria. També hi poden accedir autònoms o altres tipus d’empresa.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 17 de setembre per obres dutes a terme o pendents d’executar entre la declaració de l’estat d’alarma i el 31 de desembre del 2021. La proposta ha de suposar una inversió mínima de 20.000 euros, les subvencions podran ser de màxim 100.000 euros i podran cobrir fins al 50 % de la inversió prevista.

D’altra banda, el consistori ha ampliat el termini de presentació de sol·licituds de la primera convocatòria fins al 9 de setembre. En aquest cas són 12 M € adreçats a comerços, restauració, oci nocturn i allotjaments turístics situats en planta baixa que hagin fet o tinguin previsió de fer intervencions de millora.