Gerardo Pisarello ha anunciat que la imatge del rei no tornarà a la Sala de Plens de l’Ajuntament. Després que dilluns un jutge sentenciés que l’Ajuntament havia de col·locar un retrat de Felip VI “en un lloc preferent i d’honor” de l’espai, el govern de Colau ha presentat un recurs per no fer-ho.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, afirma que, en funció del que estableix el Reglament Orgànic Municipal (ROM), són la majoria dels partits els qui tenen la potestat de decidir la simbologia de la Sala de Plens. Per això ha anunciat que el govern ha presentat un recurs contra la sentència del jutjat número 3 de Barcelona que obliga l’Ajuntament a col·locar una imatge del rei Felip VI a l’espai on se celebren les sessions plenàries.

El consistori no tornarà a posar la imatge del monarca a la sala. El juliol del 2015, el govern d’Ada Colau va retirar el bust de Joan Carles I de la Sala de Plens argumentant que ja no era el cap d’Estat actual, però no el va substituir pel de Felip VI.