L’Ajuntament de Barcelona millorarà la comunicació amb els joves de la ciutat a través d'”influencers” i dels mitjans de comunicació que més consulten. Ho farà al llarg d’aquest 2022, després d’acceptar gairebé totes les recomanacions que el primer Fòrum Jove BCN ha fet al govern municipal. Des del juliol del 2021, els 99 integrants del fòrum han debatut les àrees de l’emancipació, l’educació i la salut mental i han acabat elaborant 22 recomanacions definitives.

El govern de Colau i Collboni n’ha acabat acceptant 20. Una de les més votades és la recomanació titulada Operació: coneix els teus recursos, que demana a l’Ajuntament que utilitzi els espais més usats pels joves per fer-los arribar la informació sobre el reguitzell de recursos municipals d’interès per a ells. En aquest sentit, aquest any l’Ajuntament desemborsarà 200.000 € en una campanya de comunicació amb “influencers”, que derivaran els joves cap als serveis i recursos municipals.

Els 99 membres del Fòrum Jove BCN han exposat les seves conclusions al Saló de Cent de l’Ajuntament en un acte que també ha comptat amb la participació de l’alcaldessa, Ada Colau, i els regidors de Joventut, Salut, Participació Democràtica i Educació. Davant dels joves, Colau ha admès que “no us podem dir que sí a tot”, però s’ha compromès a “fer tot el que es pugui” de les propostes amb dos objectius: donar als joves protagonisme en les polítiques municipals i millorar “la qualitat democràtica”.

Reforçar els recursos sobre salut mental

Una altra de les àrees amb un pes important dins del primer Fòrum Jove BCN és el de la salut mental. En aquest marc, l’Ajuntament demanarà a la Generalitat que impulsi formació obligatòria sobre salut mental dins de les aules i també augmentarà els punts d’atenció emocional Konsulta’m. A més, crearà un canal de comunicació via WhatsApp obert 24 hores al dia i 365 dies l’any per atendre consultes emocionals.

Pel que fa a l’àrea d’educació, el govern Colau-Collboni s’ha compromès davant del jovent a treballar en l’ampliació de places de formació professional, fent l’FP més accessible perquè minvi el nombre de joves que abandonen els estudis després de l’ESO.