El lliurament de les medalles es farà en un acte ciutadà aquest divendres al migdia. Prèviament, hi haurà un ple extraordinari en què s’aprovarà l’atorgament d’aquests distintius. L’alcaldessa, Ada Colau, ha signat la convocatòria d’aquesta sessió, que s’acompanya d’un informe justificatiu que avala el reconeixement de la ciutat a tots per com van atendre les víctimes de l’atemptat.

El Plenari, a més, també farà un reconeixement i agraïment als serveis municipals, als veïns, als comerciants i a la ciutadania en general per la col·laboració i el civisme envers les víctimes i els seus familiars després de l’atac terrorista. La Medalla d’Or al Mèrit Cívic és un distintiu per reconèixer la trajectòria de persones o entitats que han treballat en favor de Barcelona. Serà el primer cop que es lliura a diversos col·lectius professionals a la vegada.

El PP vol medalles també per la Guàrdia Civil i la Policia Nacional

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, s’ha mostrat partidari de concedir la Medalla d’Or al Mèrit Cívic als serveis d’emergències i cossos de seguretat, però considera que en aquest reconeixement s’haurien d’incloure la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. En un comunicat, el líder PP defensa que amb les actuacions d’aquests dos cossos de seguretat en els últims anys s’han evitat atemptats terroristes i s’han salvat vides.