Oficines 22@ innovació

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat la plataforma Barcelona Innovation Coast (BIC), amb què aspira a generar 40.000 llocs de treball en la propera dècada. La iniciativa vol potenciar la innovació urbana en la franja litoral de la ciutat per sota de la Gran Via, un espai que concentra universitats, centres de recerca i empreses punteres en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

La plataforma s’ha presentat en el marc de les jornades Barcelona reAct, en què es debat com reactivar l’economia postpandèmia. Segons ha explicat la tinenta d’alcalde d’Agenda 2030 i Transició Digital, Laia Bonet, la Barcelona Innovation Coast vol consolidar la ciutat com la capital de la innovació al sud d’Europa. “Necessitem diversificar l’economia i la innovació ha d’estar al centre d’aquesta estratègia per ser un referent internacional en economia verda i digital”, ha afirmat Bonet.

Mig milió de m2 d’oficines disponibles

La previsió de 40.000 llocs de treball es basa en els 550.000 metres quadrats de locals i oficines (de més de 1.000 m2) disponibles a la ciutat. Segons l’Ajuntament, aquests espais tenen el potencial per atreure empreses i projectes innovadors, sobretot al 22@ nord, en plena transformació. El consistori estima que del total de llocs de treball previstos, 750 estaran vinculats a l’I+D. L’impacte econòmic que es calcula que pot generar aquesta plataforma per a la ciutat és de 235 M €.

En la presentació de la Barcelona Innovation Coast hi ha participat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, l’alt comissionat per a l’Espanya Nació Emprenedora, Francisco Polo, i entitats involucrades en la plataforma, com el Barcelona Supercomputing Center, el Barcelona Institute of Science and Technology i el BIT Habitat.