(ACN) Barcelona ha estat escollida juntament amb Gant, Leipzig i Tallinn per formar part de la direcció d’Eurocities, la xarxa de grans ciutats europees. D’aquesta manera, entrarà al comitè executiu de la xarxa, formada per 12 ciutats i presidida per Florència. Amb 86 vots, Barcelona ha estat la més votada d’entre totes les candidatures.

Les eleccions al Comitè Executiu d’Eurocities han comptat amb la participació d’un centenar de grans ciutats d’Europa. És l’únic procés electoral que existeix a Europa per escollir representants de ciutats a escala europea. Les quatre ciutats escollides s’han imposat a les candidatures presentades per les ciutats de Madrid, Eindhoven i Ljubljana.

Una aposta per la recuperació social i la transició verda

La candidatura de Barcelona aposta per reivindicar quatre temes clau en els propers tres anys: recuperació social, transició verda, transformació digital justa i reconeixement del paper de les ciutats, amb el seguiment dels fons europeus i la lluita per la institucionalització del paper de les ciutats en les decisions de la Unió Europea (UE).

La tercera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, ha destacat que el lideratge europeu de Barcelona “té un ampli suport” de les grans ciutats d’Europa. Bonet ha participat a Leipzig en l’assemblea general d’Eurocities.

Barcelona va ser ciutat fundadora d’Eurocities

Barcelona va ser ciutat fundadora d’Eurocities i ha estat membre del Comitè Executiu del 1989 al 1994, del 2001 al 2003 i des del 2012 fins ara. La capital catalana té un llarg historial de participació activa en els diferents fòrums i grups de treball d’Eurocities i per a aquest 2022 ja ha estat escollida com a seu on celebrar el Social Affairs Forum.

A més, en l’actualitat ostenta la presidència KSF (Knowledge Society Forum); la presidència del grup de treball d’Ocupació i del de Ciutats per a Tothom sense Barreres, així com la vicepresidència d’Habitatge i City Branding & Relacions Econòmiques Internacionals.