Vista tapada pels arbres al Poble-sec

(EFE) Barcelona ha guanyat 53 hectàrees de verd en els darrers quatre anys, de les quals 44 ja estan a disposició de la ciutadania i la resta ho faran properament quan finalitzin les actuacions que actualment hi ha en marxa. Això ha suposat l’augment de més de 220 persones de la plantilla de jardiners, segons ha informat aquest diumenge l’Ajuntament.

En total, el consistori ha impulsat unes 500 actuacions, com la de la Marina del Prat Vermell (2,8 hectàrees), la Colònia Castells (0,9 hectàrees), Pi i Margall (0,36), la Sagrera (1,3), la Meridiana (0,28), el Pont de Sant Martí (1,8), la plaça de la Primavera (0,98) i el Parc d’Antoni Santiburcio (0,88).

D’altra banda, s’ha rehabilitat de forma integral la plaça d’Armes del Parc de la Ciutadella, el Parc de l’Oreneta i el roserar de Cervantes, i actualment treballen a l’Hivernacle del Parc de la Ciutadella i al Palau del Marquès d’Alfarràs.

8.000 arbres i més de protegits

Els darrers quatre anys s’han plantat 8.000 arbres i un centenar han passat a ser protegits i s’han incorporat al Catàleg d’arbres d’interès local de Barcelona.

Coincidint amb aquestes dades, l’Ajuntament també ha informat aquest diumenge de la celebració als Jardins de Pla i Armengol de la Festa de la Primavera, amb tallers, activitats i visites guiades per conèixer els parcs barcelonins i com es treballa des de Parcs i Jardins per mantenir el verd a la ciutat amb la sequera.