L’alcaldessa, Ada Colau; el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, han signat aquest dimecres el conveni que reconeix Barcelona com a capital cultural i científica. A través d’aquesta entesa, la ciutat rebrà 20 milions d’euros, que es repartiran entre entitats i institucions culturals i científiques de la ciutat.

Per Colau, la signatura d’aquest conveni és un acte “de justícia” que suposa recuperar una inversió que s’havia perdut. En aquest sentit, ha recordat que el 2010 la inversió estatal era de 40 milions d’euros i ha celebrat que després d’una “fortíssima davallada” s’estigui a prop d’igualar la xifra de fa 11 anys, amb una despesa a Barcelona de 36,5 milions.

L’Ajuntament demana més inversió a la Generalitat

L’alcaldessa també ha reivindicat el paper cultural i científic de la ciutat i ha afirmat que “més enllà de la Barcelona turística, també som una ciutat on molta gent ve a fer recerca, a crear, a innovar…”. Per treballar en aquest camp, Colau també ha apuntat cap a la Generalitat, a qui ha reclamat una “progressiva recuperació de pressupostos en cultura i ciència”.

Per la seva banda, Miquel Iceta ha afirmat que, amb aquest conveni, l’Estat reconeix que té “dues capitals culturals i científiques” i ha afirmat que “quan Madrid i Barcelona van juntes són imparables”. “Apostar, jugar-se-la per Barcelona és apostar i jugar-se-la per Catalunya, per Espanya i per Europa”, assegura. També la ministra de Ciència i Innovació, ha destacat el paper de Barcelona com a motor científic i cultural “indiscutible”. Afegeix que “és el moment de situar Barcelona en el lloc que ocupa i que sempre ha ocupat, però no sempre li han deixat estar”.