Barcelona en Comú impulsarà una candidatura per presentar-se a les eleccions generals del 20 de desembre. D'entrada, això només vol dir que accedeixen a concórrer a les generals, però de moment no concreten com s'articularà aquesta candidatura, és a dir, quins partits la integraran o qui en serà el cap de llista. Per això eviten parlar, per ara, de confluència amb Iniciativa i Podem. JORDI RABASA, portaveu de Barcelona en Comú "Això no és el que s'ha decidit. El que s'ha decidit és impulsar una candidatura per construir conjuntament amb altres moviments socials i polítics. A partir d'ara el que farem serà llançar una crida a un ventall ampli de moviments polítics i socials per construir conjuntament una candidatura en base a uns criteris que garanteixin una profunda radicalitat democràtica, que garanteixin la presència de moviments socials i la participació ciutadana." La proposta s'ha acordat amb el 81 % dels vots favorables del plenari de Barcelona en Comú. Diuen que no volen ser una sopa de sigles i aspiren a reflectir el desig de canvi social. El programa de la candidatura inclourà l'exigènca d'un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya i defensarà el municipalisme ciutadà i els drets socials. El calendari electoral els pressiona perquè la llista hauria d'estar concretada abans del 6 de novembre, que és la data límit per inscriure candidatures per a les generals.

Durant les properes setmanes Barcelona en Comú obrirà converses amb partits polítics i moviments socials per construir la nova candidatura, que inclourà en el programa electoral l’exigència d’un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya i la defensa del municipalisme ciutadà i els drets socials. Segons han explicat a través d’un comunicat, la campanya electoral i l’orientació política d’aquesta nova força electoral estarà dirigida “amb criteris propis de sobirania catalana, i es relacionarà de manera solidària amb els processos de  radicalització democràtica que tenen lloc a tot l’Estat”.

La proposta de concórrer a les generals s’ha acordat amb el 81 % dels vots favorables del plenari de Barcelona en Comú que s’ha fet aquest divendres a la Nau Ivanow i en la qual han participat prop de 400 persones. Diuen que no volen ser una sopa de sigles i aspiren a reflectir el desig de canvi social. De moment, no es pronuncien si confluir en una candidatura amb altres formacions com ICV, EUiA, Podem o Equo, en la línia de  Catalunya Sí que es Pot.

El calendari electoral pressiona, perquè la llista hauria d’estar concretada abans del 6 de novembre, que és la data límit per inscriure candidatures per a les eleccions generals.