El govern municipal de Barcelona ha demanat més diàleg entre les patronals i els sindicats perquè prosperi l’acord entre l’Ajuntament, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç perquè les botigues de la ciutat obrin els diumenges i festius (de maig a setembre) a partir del 2022. Segons la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, “les patronals encara no s’han reunit amb els sindicats”, fet que endarrerirà la votació en plenari dels nous horaris comercials.

Davant de les crítiques de l’oposició per l’ajornament de la votació (que la majoria de grups han entès com una passa enrere de l’Ajuntament en l’acord amb les dues entitats comercials), Ballarín ha assegurat que “no és dramàtic que ens donem una mica més de temps” per garantir que l’obertura dels festius permeti crear llocs de treball, i que no hagin de ser els treballadors actuals els qui assumeixin la càrrega de feina. De fet, aquesta és la por que ha manifestat el sindicat UGT.

L’Ajuntament demana una pròrroga a la Generalitat

Més enllà de la polèmica al voltant de l’acord per als festius del 2022, la Comissió d’Economia del mes de juny ha acordat (amb els vots favorables de BComú, el PSC i ERC) demanar a la Generalitat una pròrroga dels horaris actuals fins al 31 de desembre del 2021. Es dona el cas que la normativa catalana caduca el 3 d’agost i, si no es prorroga, a partir d’aleshores entrarà en vigor la normativa espanyola, que liberalitza del tot els horaris comercials. El PP, Valls i la regidora no adscrita s’han abstingut a la pròrroga, mentre que Junts i Cs hi han votat en contra.