Marta Galimany Jocs Olímpics

L’Ajuntament de Barcelona ha demanat ajuda a la Generalitat per presentar candidatura per ser seu dels Mundials d’atletisme en un futur. El regidor d’Esports, David Escudé, ha aprofitat un prec d’ERC durant el ple d’aquest novembre per recordar que el pressupost d’aquesta cita esportiva és de 100 milions d’euros: “És un cost tan alt com el de la Copa Amèrica i per a la ciutat sola és un preu molt elevat”, ha raonat.

Escudé ha explicat que fa anys que manté contactes perquè la capital catalana pugui ser candidata i que caldrà veure quan és el moment “idoni” per fer-ho, sense donar detalls sobre possibles dates. En el seu prec, la portaveu adjunta dels republicans, Elisenda Alamany, demanava impulsar la candidatura de Barcelona per als Mundials d’atletisme dels anys 2027 o 2029: “És el moment de seure i estudiar ser capital de l’esport i de l’atletisme”, ha dit.

Amb un to col·laborador, Escudé ha recollit el guant i ha aprofitat per demanar la col·laboració d’ERC, tenint en compte que governa a la Generalitat.