L’obligació de tancar una hora abans les terrasses de cinc places de Gràcia no ha agradat gens als restauradors afectats, que han criticat de manera immediata la decisió. Les mesures en aquest districte no són aïllades i l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar la setmana passada restriccions similars també a Ciutat Vella i al carrer d’Enric Granados, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample.

Un dels objectius és el descans dels veïns, que tenen problemes per agafar el son
Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Davant d’aquest ventall de mesures per mitigar el soroll nocturn, el Gremi de Restauració de Barcelona va amenaçar a portar el consistori als tribunals i amb una “judicialització sense precedents”. Aquest dimarts, el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha defensat el posicionament municipal i ha reblat que reduir una hora l’activitat de les terrasses en certs punts de Barcelona és una decisió jurídicament “sòlida”.

soroll nocturn Gràcia

A més, Badia ha recordat que ja existeixen precedents i ha posat d’exemple el cas del carrer de Blai o la plaça d’Osca, on es van modificar els horaris fa temps. També ha volgut deixar clar que hi ha un diàleg permanent i que el govern municipal està obert a fer els ajustos que siguin necessaris, sempre que s’assoleixin els objectius: “Un dels objectius és el descans dels veïns, que tenen problemes per agafar son”, ha dit fermament.

Els sonòmetres constaten un excés de soroll en 11 espais

Davant les queixes reiterades de molts veïns per excés de soroll durant la nit, el consistori va instal·lar sonòmetres en 11 espais considerats com a zones acústicament tensionades. Els resultats van mostrar que, efectivament, se superava el màxim de decibels permesos i, en el cas de Ciutat Vella, per exemple, el soroll va estar per sobre del llindar cada dia del mes de juliol.

Davant la singularitat de cada plaça i carrer, l’Ajuntament ha dissenyat una actuació específica per a cada cas. De fet, el regidor Eloi Badia ha detallat que el lideratge d’aquestes restriccions ha anat a càrrec de cada districte: “No són mesures generalitzades, són acurades i quirúrgiques”, ha defensat.