Escolta aquesta notícia

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona i els col·lectius d’afectats per l’amiant han acordat crear una Taula de l’Amiant per fer seguiment de la retirada d’aquest material. Després de Setmana Santa es treballarà en la composició de la taula i els objectius que ha de perseguir.

L’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest dimarts al matí amb el Col·lectiu de Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant i amb la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). Tots plegats comparteixen la necessitat d’accelerar la tramitació de la nova normativa i per aquest motiu Collboni s’ha compromès a demanar-ho, per escrit, als grups del Parlament de Catalunya.

Fins a 4 milions de tones a Catalunya

Actualment, s’estima que hi ha uns 4 milions de tones d’amiant a Catalunya present en elements constructius com teulades, dipòsits, baixants o jardineres. El cicle de vida d’aquest material és de 30 a 50 anys, per tant, l’any 2030, més del 85 % de l’amiant haurà superat la vida útil. És per aquest motiu que la Unió Europea ha fixat l’objectiu de retirar l’amiant dels edificis públics i zones vulnerables abans del 2028 i de tot el territori abans del 2030.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a