aeroport Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat per al 16 de setembre una trobada de la Taula d’Emergència Climàtica per abordar l’ampliació de l’aeroport del Prat i els plans d’Aena que afecten l’espai protegit de La Ricarda. És el compromís de l’alcaldessa, Ada Colau, i la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, després de reunir-se amb diferents entitats ecologistes per explicar les novetats sobre aquest projecte.

La trobada es farà tres dies abans de la manifestació contrària a l’ampliació de l’aeroport que entitats veïnals, socials i ecologistes han convocat per al 19 de setembre a Barcelona.

La Taula per l’Emergència Climàtica es va constituir el juliol del 2019 i inclou més de 200 organitzacions. El grup va servir com un marc de treball i debat entre l’Ajuntament i les entitats abans d’elaborar la declaració d’emergència climàtica, que es va presentar oficialment el gener del 2020 i que inclou un centenar de mesures. La trobada del 16 de setembre servirà també per fer seguiment dels avenços i compliment dels objectius d’aquella declaració.

Aquesta setmana, Colau i Sanz s’han vist amb representants de Climacció, Ecologistes en Acció, Fridays for future, Moviment per la Justícia Climàtica i Rebel·lió o Extinció – XR, així com la plataforma Zeroport, que aposta pel decreixement del port i l’aeroport. En aquesta trobada es van comprometre a convocar la Taula per l’Emergència Climàtica.