Encaputxats retiren llaç Ajuntament

La Comissió de Presidència ha aprovat aquest dimecres una proposta del PDeCAT que demana a l’Ajuntament que posi en marxa totes les iniciatives necessàries perquè el llaç groc torni a la façana. El símbol es va retirar divendres passat després de la petició que va fer la Junta Electoral. El govern d’Ada Colau, però, ha rebutjat tornar a col·locar el llaç. “En període electoral, no és el més adequat una guerra de símbols”, ha afirmat el tinent d’alcalde Jaume Asens.

La proposta ha rebut el suport del PDeCAT, ERC i la CUP, mentre que BComú s’ha abstingut. Cs, PSC i PP hi han votat en contra. El text també condemna “l’atac” al llaç groc que van fer un grup de persones encaputxades la setmana passada, i demana a l’Ajuntament que presenti una denúncia contra els autors. El consistori, segons ha explicat Asens, ja va identificar cinc persones i va presentar denúncia l’endemà dels fets.

Asens carrega contra Torra

En el debat a la comissió, Jaume Asens ha carregat contra la decisió del president de la Generalitat, Quim Torra, de mantenir el llaç groc al balcó de la plaça de Sant Jaume tot i les ordres de la Junta Electoral per retirar-lo. “La gesticulació de la Generalitat és estèril i retòrica per ocultar la falta d’acció de govern“, ha sentenciat el tinent d’alcalde.

Jordi Martí (PDeCAT) ha criticat que l’equip de Colau retirés el llaç sense presentar recurs contra la decisió de la Junta Electoral i ha dit que “el llaç groc no és partidista”. Jordi Coronas (ERC) ha lamentat que el govern no convoqués la Junta de Portaveus per decidir conjuntament els passos a fer abans de retirar el llaç. Des de la CUP, Maria Rovira ha dit que les institucions no poden ser neutrals perquè s’està en “una situació d’excepcionalitat política”.

Marilén Barceló (Cs) ha demanat que la Generalitat faci com l’Ajuntament i que retiri el llaç groc per garantir la neutralitat de les institucions en període electoral. Des del PSC, Carmen Andrés ha dit que rebutgen qualsevol atac vingui d’on vingui, però que “la Junta Electoral no fa cap atac” i que cal respectar la legalitat. Xavier Mulleras (PP) ha recordat que el llaç groc es va retirar per una denúncia del PP, ha condemnat “tot tipus de violència” i ha demanat que es condemni també els atacs a les seus de PP i Cs.