Eva Parera

La mateixa nit electoral, Barcelona pel Canvi va oferir els seus vots a Jaume Collboni per tal d’evitar un govern independentista a Barcelona. Així ho ha confirmat aquest diumenge la regidora i secretària general del partit, Eva Parera, en una entrevista a Europa Press.

Després de la polèmica creada aquesta setmana, quan Collboni va explicar per primera vegada l’acord entre el PSC i BCN Canvi i Colau ho va negar, Parera ha volgut deixar clar que en cap cas la seva formació va pactar amb l’alcaldessa. “No vam parlar amb els comuns ni amb Colau”.

En l’entrevista Parera ha reconegut que van trucar aquella mateixa nit electoral per avisar els socialistes que hi havia una alternativa al govern liderat per Esquerra Republicana. Explica que no demanaven res a canvi. Només van posar dues condicions: “Ser contundent contra l’independentisme i el populisme dels comuns”. Això sí, diu que van exigir saber abans de les votacions si hi havia un acord entre els comuns i el PSC.

Després de dos anys de legislatura municipal, la portaveu de Barcelona pel Canvi ha admès que ho tornarien a fer sense pensar-ho per tal d’evitar un govern independentista.

La marxa de Valls depèn de les eleccions presidencials franceses

Sobre la renúncia de Valls com a regidor a l’Ajuntament, Parera ha assegurat que l’ex-primer ministre francès té el deure polític i moral de participar en les eleccions presidencials a França, que se celebraran el 2022. “Ell té una doble agenda, com a ex-primer ministre i com a regidor”.

Parera no ha concretat en quin moment Valls farà pública la seva renúncia i ho ha condicionat al seu paper a les presidencials franceses: “Depenent de la decisió que prengui, decidirà que ho deixa ja, que es queda durant un temps o que es queda a mitja jornada”.

Parera anuncia que serà ella qui es presentarà a les eleccions del 2023

Amb la marxa de Valls, Parera ha fet un pas endavant i ha anunciat que serà ella qui es presentarà a liderar la nova etapa del partit com a candidata a les eleccions municipals del 2023. Fins i tot, afirma que el seu objectiu és consolidar la formació i fer un salt a la política autonòmica o fins i tot a l’europea.

Actualment Parera és també diputada del Parlament de Catalunya. Es va presentar a les eleccions com a número tres del Partit Popular, encara que com a independent. Des de llavors, Barcelona pel Canvi reforça l’aliança amb el PP, dins i fora de l’Ajuntament.