Barcelona generarà milers de llocs de treballs vinculats a l’economia verda els propers anys gràcies “al model superilla”. Segons l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el model de transició urbana que viu la ciutat crearà fins a 45.000 llocs de feina. Això, tenint en compte “la transformació urbana, la generació del verd, la mobilitat sostenible i la rehabilitació d’edificis”. L’Ajuntament també inclou en aquest càlcul la transformació dels polígons del Besòs i la Mercedes del Bon Pastor, la rehabilitació d’edificis i la promoció d’habitatges públics de lloguer.

Colau ho ha assegurat a la Cimera Mundial de Grans Ciutats que ha arrencat aquest dijous a Buenos Aires i que és la primera gran trobada pel clima que se celebra després de la COP26 de Glasgow. Hi participen les grans capitals agrupades a la xarxa mundial C40. Una xarxa que està presidida per l’alcalde de Londres i de la qual Barcelona ocupa la vicepresidència. De fet, la ciutat és l’única de l’estat que està present a la reunió.

La cimera ha començat amb la declaració C40, en què les grans ciutats s’han compromès a crear 50 milions de lloc de treball vinculats a l’economia verda, que no estiguin lligats als combustibles fòssils i que ajudin a limitar l’escalfament global.

L’alcalde de Londres elogia les polítiques de Barcelona contra el canvi climàtic

En l’inici de la cimera, l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, ha elogiat les polítiques impulsades per Barcelona per combatre el canvi climàtic. Ha afirmat que “cal compartir les bones pràctiques que s’han dut a terme a escala municipal” i que “els ciutadans de Barcelona poden estar orgullosos perquè les darreres polítiques que s’han aplicat poden exportar-se a altres ciutats del món”. Ha afegit que cal crear “llocs de treball verds” i creu que ciutats com Barcelona, Londres, Bogotà o Los Angeles han de “donar esperança a la gent”.