Barcelona i Bogotà signen un acord per cooperar en el futur

Les ciutats de Barcelona i Bogotà han signat un acord per enfortir els vincles existents entre ambdues metròpolis i treballar en noves àrees de cooperació fins al 2023. L’objectiu és prosperar de manera conjunta per garantir els drets socials dels ciutadans, la justícia de gènere, la inclusió social, la convivència o la participació ciutadana.

Concretament, l’acord de cooperació preveu desenvolupar i millorar programes i serveis en àmbits com l’educació, la cultura, la salut, l’esport i l’accés a la informació posant un èmfasi especial en el sistema de biblioteques públiques i els arxius municipals. Són aspectes en què fa anys que Barcelona col·labora amb la capital de Colòmbia. Ara, amb el nou conveni, s’hi sumen, a més, altres àrees com la planificació urbana, l’economia social i el turisme. Per exemple, compartiran models de promoció de les ciutats i d’emprenedoria i intercanviaran polítiques per fer front als reptes mediambientals actuals tenint en compte aspectes com la configuració de les àrees metropolitanes.

Una col·laboració de més de 20 anys

Les alcaldesses d’ambdues ciutats, Ada Colau i Claudia López, han firmat el nou acord en un acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. La col·laboració, però, ve de lluny i ha estat ininterrompuda des del 1998, quan un assessorament en arxivística i conservació documental va culminar en la inauguració de l’Arxiu Municipal de Bogotà. El 1999 es va signar el Protocol d’amistat i cooperació, que es va anar renovant fins al 2016. Des d’aquell any, les ciutats han seguit cooperant a través de diferents iniciatives tot i no establir cap marc de treball concret. Ara, però, han volgut potenciar i fomentar les relacions mútues amb aquest nou acord per a dos anys.