Eleccions al País Basc

Pavellons esportius i mercats municipals s’incorporen com a seus electorals en el dispositiu electoral que el govern municipal prepara de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per al 14-F. Amb la intenció de garantir el compliment de les mesures sanitàries, la ciutat preveu constituir un 33 % més de col·legis electorals i un 34 % més de meses.

Menys electors, però més meses

1.099.268 electors estan cridats a les urnes en aquests comicis autonòmics. Això representa una reducció de 23.721 persones respecte a la darrera cita electoral, les generals del 2019. No obstant això s’incrementa en 91 el nombre de col·legis electorals i en 495 el nombre de meses. En total seran 362 punts de votació i 1.929 meses.

126 punts de votació nous

L’Ajuntament especifica que algunes seus electorals utilitzades en convocatòries anteriors han quedat descartades, perquè les mesures de seguretat i de distància requerides hi fan impossible la votació. Però això s’han buscat i habilitat locals nous a la ciutat, en concret 126. Són espais amb ventilació i on es garanteixi el distanciament social.

El dispositiu obliga a mobilitzar més recursos materials i humans que en altres convocatòries, per tal de garantir la neteja prèvia, durant i després dels comicis.