La Fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA), de Jordi Savall, tindrà un espai a Barcelona que es convertirà en la seva seu permanent. Aquest divendres, l’alcaldessa Ada Colau i els grups municipals han rebut Savall, abans d’iniciar el ple del gener, on s’aprovarà una declaració institucional. En el text, el consistori es compromet a buscar un espai emblemàtic de titularitat municipal amb l’objectiu que la Fundació CIMA hi pugui desenvolupar les seves activitats.

Actualment la fundació té seu a Bellaterra. Jordi Savall, de 81 anys, ha expressat diverses vegades el desig de tenir seu a Barcelona.

Una comissió per decidir l’edifici

En la declaració institucional que es votarà aquest divendres, els grups han acordat impulsar una comissió entre membres del consistori i de la fundació, per decidir en quin edifici es podria ubicar la nova seu. En el text es destaca que ha de complir una sèrie de característiques per donar cabuda a l’equip tècnic, format per 20 experts “altament qualificats”. Actualment la fundació té quatre orquestres, que executen un repertori amb més de set segles d’història.