La patronal bancària ha emès un comunicat en què especifica que pren la mesura per “raons humanitàries”. El posicionament ha estat traslladada al Ministeri d’Economia i al Banc d’Espanya. El compromís implica els principals bancs de l’Estat, com el BBVA, el Santander, el Sabadell o Bankinter.

L’anunci arriba després del compromís d’alguns bancs bascos de susprendre les execucions hipotecàries. Kutxabank va anunciar que suspenia de forma immediata totes les execucions hipotecàries fins que no hi hagués una nova regulació. Una altra entitat basca, Caja Laboral, també ha assegurat que té la intenció de prioritzar la renegociació del deute.

Reunió política  per aturar els desnonaments

D’altra banda, PP i PSOE s’han tornat a reunir aquest dilluns per negociar un acord que paralitzi l’onada de desnonaments que està vivint l’Estat. La trobada entre PP i PSOE per arribar a un acord legislatiu per combatre els desnonaments es produeix arran de la mobilització de diversos col·lectius professionals i de les situacions dramàtiques que s’han donat en els darrers dies, com el suïcidi d’una exregidora socialista de Barakaldo. El partit socialista ha reconegut que han actuat tard i per això, han demanat disculpes a través del seu compte de Twitter:

El PP i PSOE hauran de plantejar mesures que fins ara el Congrés havia rebutjat. Segons els experts, cal modificar la legislació a favor d’una llei de segona oportunitat, com la que tenen la majoria dels països europeus.

En espera de saber els resultats d’aquesta reunió de polítics, diversos col·lectius s’han pronunciat sobre aquesta situació. Dies enrere van manifestar-se en contra dels desnonaments els jutges i advocats i ara ho ha fet la policia. Aquest col·lectiu es troba directament implicat en els desnonaments i per això els sindicats de la Policia Nacional i dels Mossos han decidit que donaran suport als agents que es neguin a participar en els processos de desnonaments.

La reunió està marcada per les protestes que ha organitzat la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca davant les seus del PP de diverses ciutats espanyoles, també a Barcelona.