ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Fem una valoració positiva des del govern municipal. Evidentment no es pot fer tot en els primers mesos. Crec que hem posat en marxa el que eren els nostres objectius principals i els nostres compromisos, començant per fer un pla de xoc i aprovar una sèrie de mesures com augmentar les beques menjador, l'atenció a famílies amb nens vulnerables." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "A l'investidura estàvem més a prop del govern de Colau que no pas ara. Les declaracions les trobem bastant pròximes a les nostres conviccions i la nostra manera de fer, els gestos alguns també però després ens falten els fets." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CIU "Jo crec que hi ha una gran desorientació, s'aturen un munt de coses. Són 100 dies basats més en la imatge, en el 'selfie'."

L’alcaldessa ha valorat positivament la feina feta en els seus poc més de tres mesos al capdavant del govern de la ciutat. Ha destacat decisions com la de recuperar la connexió dels tramvies per la Diagonal i ha celebrat els acords amb l’Estat, com el compromís arrencat a Ana Pastor en matèria d’infraestructures perquè el Ministeri de Foment reactivi les obres de l’estació de la Sagrera i s’impulsin els accessos ferroviaris al port.

Colau ha insistit que s’han prioritzat les mesures que afecten directament els barcelonins, com la recuperació de diversos espais públics o la incorporació de part del superàvit al pressupost municipal. De totes maneres, també ha demanat paciència perquè en 100 dies no es pot fer tot i “cal continuar treballant”.

ERC es distancia de Colau

El president del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Alfred Bosch, també ha volgut valorar els 100 dies de govern. Ha confessat que actualment estan “més lluny de Colau que en l’inici de la legislatura” -quan van votar a favor de la investidura- i ha assegurat que, malgrat que estan d’acord amb les línies generals platenjades, els “falten els fets”. Bosch ha constatat que la postura del govern davant el procés sobiranista, amb decisions com l’abstenció a l’adhesió de Barcelona a l’AMI, ha contribuït a augmentar aquest distanciament.

Trias acusa el govern d’aturar projectes

El president del Grup de CiU, Xavier Trias, ja va fer una valoració dels 100 primers dies de govern d’Ada Colau dijous passat, però ha volgut reiterar aquest diumenge el seu missatge. Trias ha qualificat el govern de desorientat i l’ha acusat d’aturar projectes. L’exalcalde de Barcelona ha insistit a criticar la importància que, segons ell, es dóna a mostrar tot allò que es fa i ho ha resumit dient que “es basen només en el ‘selfie'”.