El Partit Popular (PP) ha escollit per al primer dia de la campanya per a les eleccions generals del 2019 a Barcelona un dels pesos pesants: l’expresident del govern central José María Aznar. En un acte a l’Hotel Grand Marina, l’excap de l’executiu central ha assenyalat, segons el seu parer, les dues amenaces de l’Estat: l’independentisme i Pedro Sánchez.

Sobre la primera qüestió, Aznar ha titllat Estat Català i les Joventuts d’ERC com “els que van inventar el feixisme a Catalunya” als anys 30. Com ja va fer amb la campanya de l’Estatut de Catalunya, el 2005, Aznar ha recuperat, com a argumentari contra l’independentisme, “les neteges ètniques als Balcans”. En aquest sentit, ha dit que cal donar-hi resposta “tot el temps que sigui necessari i amb tot l’esforç i sacrifici que siguin necessaris”.

Tanmateix, Aznar ha acusat Pedro Sánchez de ser “el candidat secessionista, dels independentistes i els colpistes”, i també “el dels que no condemnen ETA“.

A l’acte també hi ha intervingut la cap de cartell dels populars per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, que ha comparat els incidents de dijous a la UAB amb l’1-O i ha dit que ambdós fets són un “atac intolerable a la democràcia”.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]