El Partit Popular (PP) ha escollit Barcelona per a l’acte de campanya per a les eleccions a Catalunya 2021 d’aquest dissabte al matí. El candidat, Alejandro Fernández, ha comparegut des de l’Hotel Miramar al costat de la presidenta de la Comunitat de Madrid. Isabel Díaz Ayuso ha acusat el presidenciable socialista, Salvador Illa, d’atacar Madrid mentre era ministre de Sanitat per “guanyar-se el favor dels independentistes” per al 14-F.

En la intervenció, Ayuso s’ha desfet en elogis cap al cap de llista popular i ha centrat bona part de l’atenció en criticar els polítics sobiranistes. “El negoci independentista ha robat a Catalunya, són una màfia que s’ha dedicat a espoliar la classe mitjana i treballadora”, ha dit. També n’ha denunciat la gestió de la pandèmia i ha titllat de “delicte” tenir tancats sectors com l’oci nocturn, l’hostaleria o la cultura.

Fernández: “volen que siguem un ramat al servei de la Generalitat”

Tot seguit, la presidenta a Madrid ha vinculat l’independentisme al Partit Socialista (PSC), un ham que ha recollit Fernández. En el discurs, ha assenyalat Pedro Sánchez, Illa i Oriol Junqueras com a “trilers” i ha criticat que “Catalunya no va bé” degut, ha dit, a un excés de competències de la Generalitat. “Quantes més en té, més en vol, no para […]. Volen que siguem un ramat al servei de la Generalitat“, ha reblat el popular.

Segons Alejandro Fernández, “mentre el projecte de construcció nacional continuï, Catalunya no anirà bé” i ha afirmat que “tot serà igual si segueixen al govern els independentistes o un tripartit d’esquerres”. Per altra banda, el candidat popular ha fet una crida a recuperar “el lideratge econòmic” català a Espanya amb un primer pas: “rescatar” els sectors més afectats per les restriccions anticovid.

El PP acusa Colau “d’instigar la turismofòbia”

En un moment de la seva intervenció, Fernández s’ha dirigit a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i l’ha acusat “d’instigar la turismofòbia”. Els partits independentistes els ha posat al mateix sac i ha promès desmarcar-se’n. El presidenciable del PP també ha concretat algunes propostes de caràcter econòmic de la formació, com ara rebaixar l’IRPF, suprimir l’Impost de Successions o bé eliminar l’impost sobre les begudes ensucrades.