Jaume Collboni i Ada Colau al ple

Un 5,9. És la nota mitjana que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni ha rebut dels barcelonins en l’Enquesta de serveis municipals 2021, la més extensa que elabora l’Ajuntament de Barcelona. La puntuació puja dues dècimes respecte a l’enquesta del 2020, però queda per sota de les notes més altes que va rebre Colau en anys anteriors, sempre per sobre del 6. Segons l’enquesta municipal, el 76,9 % dels barcelonins aproven la gestió municipal (dos punts més que el 2020), mentre que un 21,5 la suspenen.

A l’hora d’aprovar la gestió municipal, l’enquesta del 2021 apunta com a motius la gestió política (45,2 %), la gestió administrativa (10,6 %) i la neteja de la ciutat (4,1 %). A l’altra banda, els motius per suspendre la gestió municipal són també la gestió política de l’Ajuntament (43,3 %), les mesures de gestió i organització del trànsit (10,6 %) i la neteja (7,6 %). Pel que fa a la gestió dels diners que té el consistori, el 44 % dels barcelonins consideren que ho fa bé o molt bé, mentre que un 32 % creuen que ho fa malament o molt malament.

Un 53 % creu que la ciutat ha empitjorat

Com a contrast a l’aval de la gestió municipal, l’enquesta recull que un 53 % dels barcelonins creuen que la ciutat ha empitjorat en l’últim any. El percentatge ha caigut sis punts respecte a l’enquesta del 2020, els mateixos que pugen els que consideren que Barcelona ha millorat (28,6 %). El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha emmarcat aquestes dades en l’impacte de la pandèmia i ha apuntat que caldrà veure si “es va corregint” o no en properes enquestes.

El 28 % marxaria de Barcelona

L’Enquesta de serveis municipals 2021 apunta que el 28 % dels barcelonins anirien a viure fora de la ciutat si tinguessin la possibilitat i mitjans per fer-ho. La xifra perd dos punts respecte a l’enquesta del 2020, que va marcar un rècord històric després del confinament domiciliari per la pandèmia. Tot i això, continuen sent majoria (54 %) els que seguirien vivint al mateix barri, mentre que un 17 % diuen que, si poguessin, anirien a viure a un altre barri.

ERC: “No compartim el cofoisme”

El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, ha avisat que “no compartim el cofoisme del govern” amb les dades de l’enquesta. Pels republicans, les dades mostren “clarament un estancament de la insatisfacció ciutadana generalitzada“, que no s’ha superat després de la pandèmia i que “posa de manifest els greus problemes estructurals de la ciutat“. Segons ERC, “el govern no dona solució” a problemes com la inseguretat, la neteja, l’atur i l’accés a l’habitatge.