Vot per correu

(ACN) El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que la Junta Electoral ha autoritzat que qualsevol ciutadà pugui sol·licitar el vot telemàtic i així, el proper 14-F, poder votar “sense sortir de casa”. En una entrevista al programa ‘Més 324’, Solé ha indicat que els ciutadans hauran de comptar amb un certificat digital, que els treballadors de Correus els facilitaran la documentació per votar i custodiaran els vots.

El conseller ha explicat que el govern es planteja demanar “més marge de maniobra” per garantir que el vot per correu es pugui emetre “més fàcilment”, i atendre un augment eventual de la demanda. Ha defensat que als col·legis electorals hi hagi el menor nombre possible de persones. De fet, fa uns dies es va avançar un document del Procicat que estableix que les votacions es faran en pavellons i no en escoles, com és habitual, perquè hi hagi més espai.

Es convocarà una taula de partits

El conseller ha assegurat que el govern treballa “des de fa molt temps” per garantir que les eleccions se celebrin el 14-F. Tot i dir que no hi ha cap “criteri” per generar dubtes davant les eleccions, ha reconegut que la situació epidemiològica pot determinar-ne el futur. Així, ha defensat que el govern vol preservar la salut i la seguretat, garantit el dret a vot de tothom i la legitimat de les eleccions.

Després de destacar que el govern ja compta amb experts al Procicat, ha dit que properament es convocarà una taula de partits parlamentaris per buscar el “consens” davant les grans decisions que s’hagin de prendre i escoltar “la veu de tothom”.

Sobre la campanya electoral de cara a les eleccions, Solé ha argumentat que ha de ser “el menys presencial possible” i ha apel·lat a la imaginació dels partits. Així, ha demanat fomentar actes telemàtics i virtuals. En cas que s’impulsin actes presencials, ha demanat que es garanteixin les mesures de seguretat.