Segons va relatar Forn en la declaració de l’11 de gener, el responsable de la coordinació del dispositiu de l’1-O, va convocar quatre trobades al llarg de la jornada, la primera de les quals a les nou del matí. A l’hora prevista, però, només s’hi van presentar els Mossos. No hi van assistir ni la Guàrdia Civil ni la Policia Nacional. El major Josep Lluís Trapero va trucar a De los Cobos i aquest li va dir que “se n’havia oblidat”. Segons l’àudio que publica el diari ‘La Vanguardia’, en aquell moment també li va comunicar que quedaven suspeses totes les trobades. En la seva declaració davant el jutge Llarena, Forn va dir que aquest fet li va doldre, perquè considerava que era una reunió important i que en van ser apartats. També va assegurar que els Mossos d’Esquadra van complir els mandats judicials i que no van actuar com a instrument per dur a terme la celebració del referèndum, tal com diuen alguns informes policials.

La declaració de Joaquim Forn s’ha filtrat l’endemà que també es fessin públiques les del líder de l’ANC Jordi Sànchez i Oriol Junqueras. 

Declaracions de la resta de líders independentistes

Coincidint amb aquesta publicació de ‘La Vanguardia’, el diari ‘El Español’, també ha filtrat les declaracions d’Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez al Tribunal Suprem l’1 de desembre. En el cas de Jordi Cuixart, quan se li va preguntar si donaria suport a una declaració unilateral d’independència, el líder d’Òmnium Cultural va respondre que no, si no  fos en el marc d’un acord amb l’Estat.

En el cas de Jordi Turull, va afirmar que per exercir com a diputat és necessari fer-ho des del Parlament de Catalunya.