La regidora del grup Demòcrata, Sònia Recasens, ha dit que no creu que amb sis sales de vetlla de 80 que hi ha ara a la ciutat es pugui rebaixar preus i ha plantejat al govern el rescat parcial de sales d’algun tanatori existent. Koldo Blanco (Cs) ha dit que veu “dubtes i incògnites” en la nova funerària perquè el tanatori públic representarà el 6 % de totes les sales de vetlla de la ciutat. La regidora d’ERC, Trini Capdevila, ha afirmat que la funerària municipal podrà fer “molt poca competència” amb sis sales.

Des del PP, Xavier Mulleras ha acusat l’executiu de “fer demagògia” amb la rebaixa de preus que promet i ha assegurat que les sis sales públiques “no tindran influència”. També des de la CUP, Josep Garganté ha dit que la proposta de tanatori públic del govern és “insuficient per revertir” la situació actual. El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha dit que el tanatori municipal partirà amb sis sales però que hi ha la voluntat de créixer fins a 20. “Barcelona serà capaç d’incidir en el mercat, i negar aquesta evidència és negar la realitat”, ha sentenciat.

Sense suports per vendre el 15 % de Serveis Funeraris

L’oposició també s’ha reservat el vot en la venda del 15 % de les accions que té l’Ajuntament a Serveis Funeraris de Barcelona (el 85 % restant és a mans de Mémora). Badia ha justificat la venda com a pas “imprescindible” per operar amb la funerària pública. Des d’ERC, Capdevila ha insistit al govern que es plantegi la compra del 36 % de les accions de Mémora per recuperar el control públic als Serveis Funeraris, fet que Badia ha descartat pel cost de l’operació, que ha quantificat en 64 M €.

Garganté (CUP) ha tirat d’hemeroteca per exposar quins partits van avalar els anys 1997 i 2010 la privatització de Serveis Funeraris (entre els quals PSC, CiU i ERC). “Si estem com estem és per culpa seva”, ha etzibat a la sala. Sònia Recasens (grup Demòcrata) ha dit que la venda del 15 % és “el fracàs de la privatització que van fer partits que avui són al govern”. La portaveu socialista, Carmen Andrés, ha admès que la privatització del 85 % de l’empresa no ha contribuït a rebaixar preus. “Per tant, estem davant d’una situació que cal corregir”, ha valorat.