En Comú Podem (ECP) ha fet bandera dels valors republicans aquest diumenge en un acte des del Carmel. Coincidint amb l’aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola, el cap de cartell per Barcelona de la formació a les eleccions generals, Jaume Asens, ha demanat un doble referèndum: “un a Catalunya per a decidir el nostre futur i un altre sobre la monarquia a Espanya”.

També ha retret als principals partits independentistes, JxC i ERC, que apostin per una República Catalana a la que, diu Asens, els governs de la Generalitat li aplica retallades: “cap lliçó de republicanisme dels hereus del 3 % i de qui governa amb ells“.

El número quatre de la candidatura dels comuns, Gerardo Pisarello, també ha apel·lat a altres sensibilitats republicanistes: les del PSC i ERC. Així, ha demanat “a la gent socialista de tota la vida, no canvieu de partit, però canvieu de vot, i als republicans de Catalunya que no volen un concepte buit, voteu pel republicanisme valent“.

“Cal acabar amb la ganga de la monarquia”

Coincidint amb el 14 d’abril, Pisarello, ha tingut paraules per a la monarquia, que ha qualificat com “una ganga amb la que cal acabar”, i de la monarquia espanyola, concretament, ha dit que “els Borbons no són una monarquia qualsevol, són un fre per al progrés, i són una dinastia esquitxada de corrupció“, ha reblat.

Record per a Neus Català

Els candidats d’ECP també han tingut un record per a Neus Català, l’endemà que morís a l’edat de 103 anys. L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit de Català que “tenim un deute amb les dones com ella, perquè van fer que el feixisme no pogués ser mai més“, una circumstància “amenaçada ara amb l’arribada de l’extrema dreta”. En aquest sentit, també ha destacat “una d’aquestes dones del 36 també és Maria Salvo”, que ha estat present a l’acte.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]