El debat d’investidura del nou president de la Generalitat ha començat aquest dijous a la tarda amb el discurs del candidat Artur Mas. El president de la Generalitat en funcions ha centrat les seves paraules en l’autodeterminació de Catalunya. Ha assegurat que els catalans han demostrat que volen decidir el futur polític del país.

Davant d’aquesta demanda, Mas ha apel·lat al Parlament a arribar a consensos i seguir un procés negociat. També ha apuntat la responsabilitat que haurà d’assumir el nou govern, que es formarà la setmana que ve, per “aixecar el país econòmicament” i “fer que Catalunya sigui un país lliure entre les nacions lliures del món”. Artur Mas ha conclòs que “aspirem a ser un país normal”.

El president en funcions s’ha referit a la desena legislatura com la “més difícil i més apassionant” de la democràcia. Això sí, ha mostrat cautela davant d’aquest gran repte: “No tinc por però la situació del país em fa respecte.”

Artur Mas arriba a la investidura amb el suport d’ERC, segellat en el pacte que Mas i Oriol Junqueras van signar aquest dimecres. Sobre aquest acord, el president en funcions ha dit que està obert al diàleg amb altres formacions polítiques i tota la societat catalana.