Aquest divendres s’ha constituït el consell assessor, creat pel govern per impulsar la reactivació econòmica.  El consell, que avui ha estat presidit pel  president de la Generalitat,  està format per experts i erudits, encapçalats per Salvador Alemany, president d’Abertis i del Cercle d’Economia.

Després de la reunió, Artur Mas ha anunciat la celebració d’una gran cimera econòmica. Segons ha explicat el president, la trobada es farà el 25 de març, durarà sis hores i reunirà els partits polítics, el govern, els agents socials i el mateix consell assessor. Mas espera que la cimera sigui un fòrum en què els participants aportin idees per millorar l’economia i també un “marc de concertació” d’on sortin mesures concretes.

Mas ha insistit en la necessitat de fer retallades econòmiques ara, però no per “quedar bé” sinó per poder reactivar l’economia catalana. “Que els arbres no ens facin perdre de vista el bosc, que és la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball” ha dit.

Mas respon a Salgado

El president català també ha respost a la ministra d’Economia espanyola, Elena Salgado, que ha suggerit la Generalitat que apuji els impostos si necessita més ingressos. Mas ha dit que està sorprès per les declaracions de Salgado i ha afirmat que està segur que “aquesta no és la recepta”. “Crec que ara no és el moment d’apujar els impostos” ha dit Mas.