Després de la renúncia de l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, al seu càrrec a l’executiva del PSOE, altres socialistes catalans han fet sentir la seva oposició al 155. Els signants del manifest, entre els quals també hi ha Jaume Bellmunt, Daniel Font, Jordi Font i Joan-Carles Mas, avisen que si el PSOE manté el suport a les mesures del PP “ja pot acomiadar-se de construir una majoria alternativa de govern en molts anys”.

Lamenten que el PSC s’hagi convertit “en l’adversari a abatre per uns i per altres”, perquè al PP ja li va bé per evitar una alternativa a Espanya i als independentistes representen “el darrer pont que queda i per això el volen destruir”.

A Barcelona, on el suport socialista al 155 pot fer trontollar el pacte de govern, Jaume Collboni i Carmen Andrés han tornat a mostrar el rebuig a la mesura a través de dos tutis molt similars. Això sí, sense cap referència directa als màxims responsables del partit.

Qui sí que s’hi ha adreçat directament és l’exconseller del PSC Xavier Sabaté, que ha reclamat que es faci una consulta a la militància sobre el suport dels socialistes al 155.

Si aquestes pressions fan variar en alguna cosa la posició que ha mantingut fins ara el PSC, es podria saber aquest migdia després de la reunió de la comissió executiva del partit.

Montilla sap de “fa temps” el que ha de fer

L’expresident de la Generalitat José Montilla no aclareix si votarà a favor de l’article 155 o no aquest divendres al Senat. En un tuit, ha explicat que ja fa temps que sap el que ha de fer i ha agraït als amics i als “trolls” els “consells” que li estan donant aquests dies a través de la xarxa.

Gràcies a la majoria absoluta del PP al Senat, l’aprovació del 155 està assegurada en la votació d’aquest divendres. Malgrat això, totes les mirades estan posades en què votarà el socialista José Montilla, expresident de la Generalitat. És l’únic senador del PSC i, a més, va ser president de la Generalitat entre 2006 i 2010. Si no hi ha sorpreses, votarà a favor de l’article com tot el grup socialista i, per tant, de la destitució del president Carles Puigdemont i tot el seu govern. De moment, aquest matí, el PSOE l’ha deixat fora de la comissió encarregada de tramitar l’activació del 155.