La líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha proposat que els impostos i les taxes es puguin pagar a Barcelona amb una tarifa plana cada mes. La mesura planteja que tota la factura fiscal d’un any es pugui fraccionar en una mateixa quantitat cada mes. D’aquesta manera, es pot evitar, com passa ara, que hi hagi mesos en què els rebuts són més elevats que en d’altres. La proposta es debatrà en el Ple d’aquest divendres.

“És un gran exercici de transparència”, ha defensat Artadi, que ha apuntat que l’adhesió a la tarifa plana seria voluntària i que el contribuent podria decidir si ho fa amb tots els tributs o amb alguns. La líder de JxC ha assegurat que la mesura beneficia també l’Ajuntament perquè li permet tenir ingressos “estables i més previsibles” tots els mesos. “Aplicar-ho depèn de la voluntat política”, ha dit Artadi, que ha explicat que altres ajuntaments ja ho fan.

Converses pel pressupost

Elsa Artadi ha explicat que JxC manté converses amb el govern municipal pel pressupost del 2020. “Estem parlant; la nostra voluntat és seguir treballant per incloure-hi elements crucials”, ha afirmat. Després de les crítiques de Jordi Martí (BComú) a Junts per Catalunya pel vot contrari als comptes en l’aprovació inicial, Artadi ha demanat al govern “no tancar-se a les idees de ningú”.

Pel que fa a les taxes i impostos municipals per al 2020, la líder municipal de JxC considera que inclouen “una pujada de la pressió fiscal abusiva” i “números pintats” per la incertesa d’alguns ingressos. Per això s’ha mostrat disposada a negociar “perquè poden ser millors”.