La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, ha anunciat que deixa d’assumir aquesta funció a partir del proper dilluns per centrar-se en la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona. “És moment de reforçar el meu lideratge a Barcelona”, ha afirmat en la seva darrera roda de premsa com a portaveu.

Artadi ha assegurat que és una decisió “complicada” i “agredolça”, però que això li permetrà “dedicar tot el temps i l’energia” a l’Ajuntament de Barcelona abans de les eleccions municipals del maig del 2023. També ha explicat que ja ha rebut l’aval de l’expresident i líder de Junts, Carles Puigdemont, i també de la president del Parlament, Laura Borràs, i el secretari general del partit, Jordi Sànchez. A Artadi la substituirà en el càrrec de portaveu el vicepresident de la formació, Josep Rius.

“Compromesa” amb la ciutat des del 2019

La presidenta del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament ha recordat que fa dos anys i mig que va prendre aquest “compromís” amb la ciutat de Barcelona, i ha posat d’exemple quan va renunciar a entrar el govern de Pere Aragonès com a vicepresidenta. “Ara toca seguir prenent decisions per un canvi imprescindible i que és urgent a la ciutat”, ha afirmat. I ha afegit: “Per construir una alternativa que només pot donar Junts per Catalunya”.