Elsa Artadi, presidenta del Grup Municipal de Junts a Barcelona, ha registrat una denúncia sobre el programa municipal de compra de locals buits, Amunt persianes, a l’Oficina Antifrau de Catalunya. Artadi demana a l’organisme que investigui “una sèrie de presumptes irregularitats” en el procediment i, sobretot, el cas dels locals amb activitat comercial vigent a les Corts.

Incideixen en els locals de les Corts tot i la correcció de l’Ajuntament

L’escrit presentat per Artadi a Antifrau fa especial incidència en un lot de locals ubicat al carrer del Doctor Nubiola i Espinós, just darrere del Mercat de les Corts. Tot i que, finalment, l’Ajuntament ha admès que només podrà comprar els dos que estan buits i tenen accés al carrer, Junts denuncia com s’ha dut a terme el procés. Adverteix que hauria tingut un cost de més de tres milions d’euros per “tornar a donar un ús a uns locals que ja en tenen”. I és que, recorden, 13 dels 16 locals tenen una activitat econòmica en curs i el lloguer en vigor.

Denuncien que s’han adquirit pocs locals a les “zones prioritàries”

L’Ajuntament ha anunciat la compra de 50 locals i Junts considera que hi ha zones prioritàries com l’Eixample o Sant Martí on no se n’haurien d’haver adquirit més. Recorden que l’estimació del consistori és que hi ha 5.300 baixos buits a la ciutat i dubten de si la mesura tindrà un impacte real. Adverteixen que s’han destinat 16 milions d’euros a un pla de compra de locals que el sector del comerç no havia demanat i que aquests diners s’haurien pogut gastar en altres mesures i ajudes “molt necessàries després de dos anys de pandèmia”. Artadi, que havia advertit que posaria la denúncia fa unes setmanes, ha lamentat a més que un dels locals que ha entrat al programa sigui d’un “membre del partit de l’Ajuntament. Per la seva banda, l’Oficina Antifrau donarà una resposta d’aquí a un màxim de tres mesos i serà aleshores quan se sabrà si el procediment tira endavant o no.