La líder de JxC a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l’alcaldessa, Ada Colau, d’amagar-se després del cas de l’agent de la Guàrdia Urbana que va ferir d’un tret un home sense llar, dissabte passat al passeig de Sant Joan. “Colau fa tard a l’hora de donar explicacions a la ciutadania i està completament amagada“, ha afirmat Artadi minuts abans de la roda de premsa que ha fet el tinent d’alcalde Albert Batlle sobre el cas.

Artadi ha demanat que l’alcaldessa aprofiti el ple d’aquest divendres a l’Ajuntament per explicar-se i ha lamentat que no hagi convocat els grups. “Que no estigui sent transparent en aquesta situació a qui perjudica en primera instància també és al propi cos”, ha valorat Artadi, que ha instat Colau a prendre decisions i, si cal, assumir responsabilitats. La líder de JxC ha dit que els fets de dissabte passat són “greus”, però ha declinat jutjar la feina de l’agent implicat.

En el ple de divendres, Junts per Catalunya farà un prec al govern en què li reclamarà més efectius per a la Unitat de Reforç, Emergències i Proximitat (UREP) de la Urbana, altrament coneguts com els antiavalots, així com dotar-la de pistoles Taser. Sobre aquesta última petició, que també han fet diversos sindicats policials i que el PP plantejarà en el ple, Artadi ha dit que són “un element per fer un actuació més proporcionada”.