La cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, ha retret al líder d’ERC, Oriol Junqueras, dir que “no facilitarà un govern d’extrema dreta” quan a Catalunya “van fer president Torra”. Segons la candidata de la formació taronja, el president català és “racista i supremacista” i la “màxima expressió” de la dreta en àmbit espanyol. “No sé de quina dreta parla ara Junqueras”, ha etzibat.

Segons Arrimadas, les declaracions de Junqueras des de la presó de Soto del Real, confirmen que el veritable candidat d’ERC a les eleccions generals és “Pedro Sánchez i no Junqueras”.

Corbacho i la “casa gran dels constitucionalisme”

Arrimadas ha fet aquestes declaracions durant una passejada a la rambla del barri del Poblenou, acompanyada per l’exalcalde de l’Hospitalet, l’exsocialista Celestino Corbacho, que ara ocupa el tercer lloc de la llista de Manuel Valls a les eleccions municipals a l’Ajuntament de Barcelona.

La candidata de Cs assegura que Corbacho és una de les persones que ha “reforçat” la candidatura de Valls perquè Barcelona “torni a brillar” i no estigui en mans del “separatisme i populisme de Colau”. Ciutadans, defensa Arrimadas, demostra amb aquest fitxatge que és capaç d’aglutinar “talent” de fora del partit.

“Ciutadans és la casa gran dels constitucionalisme. Hem d’anar més enllà de les sigles i totes les persones que han lluitat per la unitat hi tenen cabuda”, ha defensat Arrimadas. La líder taronja retreu al PSOE que hagi “expulsat políticament” els constitucionalistes que han lluitat per “la igualtat de tots els espanyols” i que ara, assegura, està “al servei del nacionalisme”.

Evita el cos a cos amb Álvarez de Toledo

D’altra banda, Inés Arrimadas ha evitat també entrar en el cos a cos amb la candidata popular, Cayetana Álvarez de Toledo, quan se li ha preguntat sobre les seves declaracions sobre el consentiment en les relacions sexuals. “No sé que va voler dir, li hauríeu de preguntar a ella”, ha dit Arrimadas.

Davant la insistència dels mitjans de comunicació, la candidata de Cs ha defensat que la posició del partit és clara: “S’ha de protegir les dones i el consentiment s’ha de donar”. Tot i això, ha evitat valorar les declaracions de la líder popular, amb qui Arrimadas ja ha dit que és per poder pactar després del 28-A per fer govern a Espanya.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]