Ciutadans (Cs) ha fet campanya per a les eleccions del 14-F a Barcelona, en una passejada per Ciutat Vella amb la número dos de la candidatura, Anna Grau, i alguns regidors a l’Ajuntament. El partit taronja també ha estat a Lleida, on la presidenta, Inés Arrimadas, ha posat condicions al PSC: vol fora dels seus càrrecs la socialista Núria Marín per investir el candidat del partit, Salvador Illa.

Arrimadas ha afirmat que l’alcaldessa actual de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona no podria seguir exercint si el PSC necessita els taronges per formar un executiu constitucionalista. “Demanarem la mateixa exigència sempre: els imputats per corrupció han de deixar el càrrec. No podrà ser que la senyora Núria Marín estigui en un govern on hi hagi Ciutadans”, ha sentenciat. Ho ha dit en referència a que Marín està investigada pel presumpte cas de corrupció del Consell Esportiu de l’Hospitalet.

Porta tancada per als comuns

D’altra banda, la líder taronja ha tancat la porta a donar suport a un executiu en què hi hagi En Comú Podem (ECP) encara que així s’evités que un govern independentista torni a la Generalitat. Arrimadas ha assegurat que no vol “Ada Colau a Barcelona, els comuns a Catalunya i Unides Podem a l’Estat”. Sobre Barcelona, ha criticat que encara es permeti el tall a l’avinguda Meridiana i ha anunciat que Ciutadans ho portarà a la fiscalia.

La líder de Cs ha comparegut al costat del cap de candidatura per Lleida, Jorge Soler, davant de l’Hospital Arnau de Vilanova. Han promès “transparència” en el pla de vacunació si arriben al govern per evitar que ningú se salti el torn i es posi abans d’hora el vaccí contra el coronavirus. Arrimadas també ha plantejat desviar els diners que “es destinen als sous vitalicis dels expresidents de la Generalitat” cap al sistema de salut.