“Hi ha gana de canvi a Catalunya, gana de deixar enrere el procés i les discussions entre amics i familiars”, ha clamat la candidata en l’acte central, que ha clausurat el president del partit. Albert Rivera ha apel·lat als orígens i als sentiments del públic i els ha demanat que si senten impotència, tristesa, ràbia o humiliació, “agafin el vot per a Ciutadans”. En aquest sentit, ha contraposat la formació taronja al PSC i ha erigit Cs com l’únic que “segur que eliminarà el procés”. Ha demanat “deixar sense majoria els separatistes” i guanyar Esquerra i Junts per Catalunya a les urnes. Sense referir-s’hi explícitament, ha parlat també de pactes postelectorals i ha promès que si guanyen seuran a negociar i no s’aixecaran de la taula fins que aconsegueixin un nou govern per a tots els catalans. 

El míting més multitudinari i festiu

Ciutadans ha celebrat el míting central al Pavelló 2 de la Fira de Barcelona Gran Via, un recinte que, tot i tenir una capacitat de 7000 persones, la formació de Rivera no ha arribat a omplir i s’ha quedat a les 5000. En tot cas, ha estat l’acte més multitudinari fins ara. De fet, s’hi han desplaçat una vintena d’autobusos, quatre dels quals amb militants i simpatitzants d’Andalusia, Aragó i València.

Des de primera hora del matí, s’ha format una llarga cua a l’entrada del pavelló, on també hi havia diverses furgoteques. El partit ha organitzat el míting central pràcticament com si es tractés d’una festa, en què ha desplegat tot el marxandatge de la campanya. Han repartit samarretes amb el dorsal “21 de desembre”, hi havia dos “photocalls” amb imatges dels líders, amb el cor de les tres banderes -la senyera, l’espanyola i l’europea- i amb un cartell amb el lema “España nos roba”. També han donat polseres de color taronja, enganxines i ampolles d’aigua amb el logotip de Ciutadans.

Ha estat un acte amb presentador —l’actor Jorge Lucas— i amb dues actuacions. S’hi han fet acrobàcies aèries i s’hi han cantat “chirigotas”, típiques de Cadis, que és d’on prové la candidata, Inés Arrimadas, i on va néixer el “constitucionalisme espanyol”, segons ha assegurat Albert Rivera. Ha estat tota una embranzida per a Ciutadans que, amb el suport de les enquestes que els situen frec a frec amb Junts per Catalunya i Esquerra, promet posar fi al procés i començar una nova etapa en què es prioritzin les polítiques socials si Arrimadas arriba a la presidència de la Generalitat.