(ACN) La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, ha acusat aquest divendres la Generalitat de repartir “carnets de català” al món cultural i de condicionar-hi el suport “en funció de l’idioma, de quin és el contingut ideològic de les creacions o de la ideologia dels creadors”. “Volem que a Catalunya es doni suport a tota la cultura”, ha dit en un acte de campanya al costat del candidat del partit a les eleccions del 14-F, Carlos Carrizosa.

Arrimadas ha reivindicat un Govern “al costat dels artistes però no per utilitzar-los políticament o pressionar-los, sinó per permetre’ls seguir creant”. Arrimadas i Carrizosa han explicat que el dramaturg Albert Boadella ha sofert “una agressió” aquest mateix divendres quan “li han llançat alguna cosa al jardí amb insults i amenaces” i ho han atribuït a l'”independentisme més radical”.

La líder de Cs, a més, ha aprofitat aquests fets per denunciar que els règims totalitaris no veuen la cultura “com a espai de creació i de llibertat sinó com a mecanisme de propaganda o de ‘fanatització'”.

Un concert amb cares conegudes de Ciutadans

L’acte de Cs ha servit per exposar algunes de les mesures –ja anunciades– que el partit planteja a Catalunya en matèria cultural i econòmica i també per descobrir la faceta musical d’alguns dels dirigents de la formació. Ha clos la trobada el grup Vitamina C, format entre altres pel portaveu de la formació al Congrés dels Diputats, Edmundo Bal, com a bateria i pel vicepresident segon del Parlament i membre de Cs, Joan García, al baix.