Davant de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, l’organització juvenil Arran ha estripat el document amb el qual el PP la denuncia per escarni a la seva seu el 27 de març passat. Els populars demanen sis anys de presó per als sis joves que van enganxar-hi adhesius i desar caixes en forma d’urna.

 

La petició de condemna del PP és pels delictes de danys i desordres, i per  violació de domicili, per cadascun dels quals demana tres anys de presó per als sis joves d’Arran que van protagonitzar l’acció.  Tot i que des de l’organització encara no ha decidit com respondre jurídicament la denúncia, a través de la portaveu, Mar Ampurdanès, han afirmat que la querella és “desproporcionada” i “demostra la voluntat de carregar contra el jovent independentista per defensar la independència, els drets de classe i el feminisme”. Maria Sirvent, número dos de la CUP -que s’ha adherit a  la condemna dels fets-, ha afegit que l’acció només pretenia denunciar “la regressió de llibertats”.

Els fets es remunten al 27 de març, quan un grup de membres d’Arran van intentar accedir a la seu del PP de Barcelona, al carrer del Comte d’Urgell. Els joves van poder arribar fins al vestíbul, però allà el personal de seguretat els va impedir el pas. La reacció dels concentrats va ser enganxar cartells i adhesius a la porta.