El Ple de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha aprovat reduir un 15,2 % les dietes que els seus membres, ja siguin de govern o de l’oposició, cobren per assistir a reunions i plenaris. La proposta final, però, dista de la que fa unes setmanes va plantejar l’alcaldessa i presidenta de l’AMB, Ada Colau. Per això, els comuns s’han abstingut, mentre que la resta de socis de govern, PSC, ERC i JxC hi han votat a favor, al costat de Cs, PP i Barcelona pel Canvi.

Per assistir a una junta de govern o comissió executiva es cobrarà una dieta de 400 € (fins ara era d’entre 420 i 885 segons el càrrec) i per assistir a la junta de portaveus, de 500 € (fins ara era de 795 €). La proposta que va fer Colau era d’una dieta única de 300 €. D’altra banda, es manté en 145 € la indemnització per assistir a una comissió informativa. En canvi, per anar als plenaris, hi haurà una dieta única de 265 € (fins ara era d’entre 265 i 885 € segons el càrrec).

Colau: “Hauríem volgut una reducció més ambiciosa”

L’alcaldessa i presidenta de l’AMB, Ada Colau, ha celebrat la reducció de les dietes, però ha admès que als comuns —que no en cobren— els hagués agradat “una reducció més ambiciosa”. El debat ha evidenciat, però, mala maror entre els socis de govern. Des del PSC, grup majoritari a l’AMB, Josep Perpinyà ha lamentat la falta de consens en la proposta final: “Ho podíem haver fet millor i tenir unanimitat en el govern metropolità”.

Des del grup d’ERC, Joan Borràs ha admès que la proposta final no és la dels republicans, però “governar en coalició vol dir admetre diferències i arribar a acords”. Marilén Barceló (Cs) i Eva Parera (BCN Canvi), que hi han votat a favor, han criticat que Colau anunciés a la premsa la rebaixa de dietes abans de consensuar-ho amb els seus socis de govern i la resta de grups.